CHALLEDU ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα «μουτράκια» ή αλλιώς challedu, έδωσαν την ευκαιρία σε μαμάδες bloggers να γνωρίσουν τις εφαρμογές – εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν δημιουργήσει.
Πρόκειται λοιπόν, για εφαρμογές Android που μετατρέπουν ένα εκπαιδευτικό θέμα σε παραμύθι με διάφορες δραστηριότητες βιωματικές να το πλαισιώνουν.

Οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά τους δοκίμασαν το Interactive Ebook- Ανθή (Ισότιμες σχέσεις φιλίας). Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες οι εφαρμογές, αφού έννοιες δυσνόητες ή που διδάσκονται στο σχολείο με το παραδοσιακό κουραστικό τρόπο, μεταμορφώνονται σε ελκυστικά προς το παιδί παιχνίδια και διευκολύνεται έτσι η μάθηση.
Οι εφαρμογές απαρτίζονται με παραμύθια με πολλή φαντασία, με ιδιαίτερη εικονογράφιση, με αφήγηση της ιστορίας, με δραστηριότητες που χρησιμοποιούν ερεθίσματα από τις τέχνες, όπως τη μουσική, τη ζωγραφική, την ποίηση κ.α.
Στην εποχή μας που τα παιδιά από πολύ μικρά μπαίνουν στον χώρο της τεχνολογίας καλώς ή κακώς, είναι όμορφο να έχεις να τους δώσεις να παίξουν και να αφιερώσουν χρόνο για κάτι που θα τους ωφελήσει σε γνώσεις.
Οι δημιουργοί της εφαρμογής φαίνεται πως έχουν πολλή αγάπη κ διάθεση να φτιάξουν κάτι όμορφο για τα παιδιά και είμαστε σίγουροι πως ασχολούνται πολύ για να βελτιώσουν, να αναβαθμίσουν αλλά και να δημιουργήσουν και άλλα ακόμη περισσότερα δημιουργικά, και διαδραστικά εκπαιδευτικά βοηθήματα και όλο και περισσότεροι γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί θα τα χρησιμοποιούν.