ΜΙΚΡΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ PLAYGROUP HELLAS

Ήρθε και η δική μου ώρα να ξανοιχτώ και να βρω παιδότοπους από αυτούς τους 'διαφορετικούς', τους εκπαιδευτικούς, με δραστηριότητες και όχι τα κλασσικά φουσκωτά που οκ καλά είναι αλλά όχι και για συνέχεια. Και γιατί όχι να μην συμμετέχω κι εγώ σα γονέας? Να περάσω εξτρά χρόνο και δημιουργικό με το παιδί μου. Εάν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία μαμάδων σήμερα έχω να σου προτείνω κάτι.

Την Playgroup Hellas την έχεις ακουστά? Ναι..? 'Οχι.. Καταρχήν να σου πω ότι όπως λέει και το όνομα είναι ομάδες παιχνιδιού. Στο εξωτερικό τα playgroups είναι πολύ διαδεδομένα, πλέον υπάρχουν και στην Ελλάδα. Μέσα από το παιχνίδι γονείς και παιδιά έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους αλλά και με άλλους ανθρώπους όπως και μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά παίρνουν γνώση. Οι δραστηριότητες μπορεί να είναι μουσική και τραγούδι, θεατρικά παιχνίδια και μιμήσεις, αθλητικά και κινητικά παιχνίδια, εξωτερικό και ελεύθερο παιχνίδι, τέχνη και δημιουργικές δραστηριότητες, παραμύθια και επιτραπέζια, οικολογικά παιχνίδια, φροντίδα ζώων, εξορμήσεις, γωνιές παιχνιδιού.

Η επίσκεψη-γνωριμία του χώρου προέκυψε όταν η Ασπασία, υπεύθυνη του ΜΚΟ Playgroup Hellas με προσκάλεσε μαζί με άλλες μαμάδες bloggers, για να γνωρίσουμε το χώρο και να μας ενημερώσει σχετικά με τις ομάδες παιχνιδιού. Μπορεί να μην κατάφερα να ακούσω και πολλά γιατί έτρεχα πίσω από το μικρό ταρζανάκι που έμαθε να σκαρφαλώνει και δεν τον αφήνεις δευτερόλεπτο μόνο του. Είδα όμως πολλά..

Με το που φθάσαμε, πρώτοι πρώτοι παρακαλώ, είμαστε πρωινοί τύποι αντικρίσαμε τον εξωτερικό χώρο ο οποίος ήταν προσεγμένος και γεμάτος παιχνίδια. Εντύπωση μας έκαναν τα τουβλάκια που ήταν τεράστια και χτίσαμε αληθινό σπίτι!! Εννοείται καταναλώσαμε πολύ ενέργεια με τα αυτοκινητάκια να πηγαίνουμε βόλτες και να τα γεμίζουμε βενζίνη, τα κουβαδάκια, το ξύλινο καράβι που ταξιδέψαμε μέχρι την Ιθάκη..


Έφτασε και η ώρα να μπούμε και στο εσωτερικό κι εκεί αντικρίσαμε τόσα μα τόσα παιχνίδια, εργαλεία, ιατρείο, μανάβικο, κουζίνα με φαγητά.. Επίσης τραγουδήσαμε, παίξαμε όλοι μαζί σαν ομάδα, είδαμε κουκλοθέατρο, παίξαμε με χειροποίητες πλαστελίνες και το καλύτερο..













Η ώρα που τα μικράκια έχωσαν τα χέρια τους σε νερά, παγάκια και μπαλάκια!

















Για τη μαμά η μεγάλη έκπληξη ήρθε την ώρα που φεύγαμε.. Εκτός από τα κέικ, μπισκοτάκια, τσουρέκι και φυσικά τη χειροποίητη λεμονάδα με γέμισαν κι ένα σωρό δώρα. Χειροποίητες αρωματικές πλαστελίνες για τα μικρά, συνταγή και όλα τα υλικά για τη νοστιμότατη λεμονάδα που μας κέρασαν. Και εννοείται δεν έχασα την ευκαιρία να την ετοιμάσω στο σπίτι το ίδιο κιόλας απόγευμα!










Τα αγοράκια μου κι εγώ το καταευχαριστηθήκαμε και εννοείται θα γίνει στέκι, μιας και είναι κοντά στο σπίτι μας :)

Πληροφορίες
Κύπρου 37Β Αγία Παρασκευή 15343
Τηλ.: 210 6090770
www.playgroup.gr

Γράφει η Άντζυ από το happymumangie.gr