ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ 2016

credits: Μαριάννα Δίγκα
“Στις αρχές του φθινοπώρου, πέσαν κάμποσες βροχές και σκορπίσανε τα φύλλα, σαν παλιοί συμμαθητές κι ανοιχτήκαν οι ομπρέλες και σβηστήκαν οι φωτιές και πεθάναν καλοκαίρια, μόνα στις ακρογιαλιές…”

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι οι στίχοι αυτοί μυρίζουν φθινόπωρο; Τους ακούς και σου έρχεται η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, ενώ ο νους γεμίζει με εικόνες από πεσμένα χρυσοκόκκινα φύλλα και βόλτες με ομπρέλα και γαλότσες.

Διαβάστε το φθινοπωρινό τεύχος που κυκλοφορεί πατώντας εδώ!

Κι ενώ η μελαγχολία για το καλοκαίρι που τελείωσε είναι έντονη αυτές τις πρώτες φθινοπωρινές μέρες, η όρεξη κι ο ενθουσιασμός για τη νέα εποχή είναι διάχυτος.
Γιατί μπορεί ο Ιανουάριος να είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου, αλλά για τους περισσότερους ο Σεπτέμβριος είναι πάντα μια  νέα αρχή. Για τους γονείς και τα παιδάκια σίγουρα πάντως!
Καινούργια τσάντα, μολύβια, γόμες, τετράδια. Καινούργια τάξη, με νέες προκλήσεις για όλους, παιδιά, δασκάλους, γονείς.

Κι αν το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς, το φθινόπωρο είναι η εποχή για νέους στόχους, νέα ξεκινήματα, νέες προσπάθειες.

Διαβάστε το φθινοπωρινό τεύχος που κυκλοφορεί πατώντας εδώ!

Κι ενώ τα πιτσιρίκια μεγάλα και μικρά ετοιμάζουν τσάντες και ανυπομονούν να ξαναδούν τους συμμαθητές τους, οι μαμάδες μαζεύουμε μαγιό, νεροπίστολα, κοχύλια και πετραδάκια και δίνουμε ραντεβού με την καλοκαιρινή διάθεση και διακόσμηση για την επόμενη χρονιά.
Οι ντουλάπες ανοίγουν και τα πιο ζεστά ρούχα μπαίνουν ξανά στην γκαρνταρόμπα, τα πιο σκούρα χρώματα κάνουν την εμφάνισή τους στα διακοσμητικά και τις μικρές γωνιές του σπιτιού μας.

Όσο για την κουζίνα μας, που μέχρι τώρα ελάχιστα τη χρησιμοποιούσαμε, αφού τα εύκολα και κρύα γεύματα είχαν την τιμητική τους, ήρθε η ώρα να τη βάλουμε μπροστά και να δοκιμάσουμε τις  φθινοπωρινές γεύσεις της κολοκύθας, του πετιμεζιού, του μούστου.

Πάρτε λοιπόν το ζεστό σας καφεδάκι κι αφήστε  το φθινοπωρινό Familives, γεμάτο αρώματα, γεύσεις, ιδέες και πολλά πολλά ακόμα να διώξει μακριά τη φθινοπωρινή μελαγχολία!

Καλό φθινόπωρο!

Διαβάστε το φθινοπωρινό τεύχος που κυκλοφορεί πατώντας εδώ!