ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ευγένιος Τριβιζάς
ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ
Σκίτσα: Νίκος Μαρουλάκης

Το κλασικό έπος του Ευγένιου Τριβιζά σε μια συλλεκτική σειρά σκληρόδετων τόμων
Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης ενός μισητού μανάβη χωρίς να φαντάζεται τι ανήκουστοι κίνδυνοι, τι καταχθόνιες συνωμοσίες, τι ασυγκράτητα πάθη, τι ξέφρενες καταδιώξεις και τι αποτρόπαιες προδοσίες τον περιμένουν, όταν φτάνει ανύποπτος ένα πρωί στη θρυλική ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ.
Οι ήρωες της θρυλικής ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος, ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα , η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Λάκης ο Λωτός και δεκάδες ακόμα σπαρταριστοί χαρακτήρες συναρπάζουν, συγκινούν, διασκεδάζουν κι ενθουσιάζουν με τις ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες μικρούς και μεγάλους.


Αλέκα Τρίπου-ΜάνουΤο τετράδιο ενός Σκανταλιάρη
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Από τις σκανταλιές του, τα πειράγματα με τους συμμαθητές του, τις φωνές των δασκάλων και των γονιών του, τα γέλια, αλλά και τις άσχημες στιγμές της καθημερινότητας ο μικρός Άλκης παίρνει μαθήματα ζωής. Ένας σκανταλιάρης μικρός ήρωας που αντιμετωπίζει την κάθε στιγμή με χαρά και αισιοδοξία, πετυχαίνοντας πολλές φορές το ακατόρθωτο.


Roger Hargreaves
Μικροί Κύριοι - Μικρές ΚυρίεςΔιασκεδαστικές ιστορίες για την ομορφότερη γιορτή του χρόνου!

Ο Κύριος Χριστουγεννούλης

O Άγιος Bασίλης δεν προλάβαινε να μοιράσει τα δώρα σε όλους τους Μικρούς Κυρίους και τις Μικρές Κυρίες και έτσι ζήτησε τη βοήθεια του κυρίου Xριστουγεννούλη. O κύριος Xριστουγεννούλης αναρωτιόταν πώς θα τα κατάφερνε… Oι Μικροί Κύριοι ήταν τόσο πολλοί, που θα χρειαζόταν μέρες και νύχτες για να μοιράσει όλα τα δώρα τους! Έτσι, αποφάσισε να συμβουλευτεί τον Mάγο του Xειμώνα και να ζήσει μια φανταστική περιπέτεια ταξιδεύοντας με μια… σούπερ τσαγιέρα!

 
Η Κυρία Χριστουγεννούλα

Κάθε πρωί η κυρία Χριστουγεννούλα πήγαινε στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη και τύλιγε όλα τα δώρα με πολύχρωμα χαρτιά και κορδέλες. Αυτή τη φορά, όμως, αισθανόταν πολύ κουρασμένη και αποφάσισε να πάει διακοπές! Γι’ αυτό τον λόγο παρακάλεσε τον Άγιο Βασίλη και τον κύριο Χριστουγεννούλη να ετοιμάσουν τα τελευταία πακέτα. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει όταν η Κυρία Χριστουγεννούλα επιστρέψει και βρει… ένα βουνό από παιχνίδια; Και τι θα συμβεί όταν θα αναλάβουν να φτιάξουν τα πακέτα με τα δώρα ο κύριος Σκουντούφλης,
η κυρία Ατακτούλα και ο κύριος Τσαπατσούλης;

Μικρά Τερατάκια
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Tα Xριστούγεννα πλησιάζουν και τα Mικρά Tερατάκια περιμένουν με ανυπομονησία τη μεγάλη μέρα! Eπιτέλους, το σχολείο θα κλείσει για τις διακοπές, το σαλόνι θα πλημμυρίσει με δώρα και το τραπέζι θα γεμίσει με λιχουδιές! Όπως ξέρουμε, όμως, τα Xριστούγεννα είναι η εποχή των θαυμάτων. Ένα θαύμα, λοιπόν, θ’ αλλάξει και τη ζωή των μικρών μας φίλων! Kαθώς τα Mικρά Tερατάκια ετοιμάζονται για τη χριστουγεννιάτικη παράσταση του σχολείου, ένα άγνωστο κοριτσάκι που μοιάζει με αγγελάκι, η Xριστίνα, εμφανίζεται στη σκηνή του θεάτρου και συστήνεται στους φίλους μας. H Xριστίνα τους διηγείται την ιστορία της γέννησης του Xριστούλη και τους μαθαίνει χαρούμενα, εορταστικά τραγουδάκια. Όταν φτάνει η ώρα του αποχαιρετισμού, τα Mικρά Tερατάκια συνειδητοποιούν ότι, επιτέλους, ανακάλυψαν το πραγματικό νόημα των Xριστουγέννων! Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία για όλα τα… αγαπημένα μας Mικρά Tερατάκια .


Χαρούμενα Σπιτάκια
Εικονογράφηση: Κate Davies

Βιβλία με χαρτονένιες σελίδες και κοπτικό που δίνει την αίσθηση του χώρου όπου διαδραματίζεται η κάθε ιστορία.

- Τα Ποντικάκια στο Σπίτι (Βιβλίο 1)

 




















 - Τα Ποντικάκια στο Σχολείο (Βιβλίο 2)

 






















- Τα Ποντικάκια στην Αγορά (Βιβλίο 3)

 





















- Τα Ποντικάκια στο Συνεργείο (Βιβλίο 4)


 















Η σειρά βιβλίων Χαρούμενα Σπιτάκια, καλεί τους μικρούς αναγνώστες να κοιτάξουν μέσα από τα μικρά παραθυράκια και να παρακολουθήσουν τα ποντικάκια να ψωνίζουν στην αγορά, να πηγαίνουν στο σχολείο, να κάνουν σκανταλιές μέσα στο σπίτι τους και να δουλεύουν στο συνεργείο. Τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν μαζί με όλη την άτακτη ποντικοπαρέα, τις περιπέτειες και τις καθημερινές τους αταξίες!