ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ..!

via
Το φθινόπωρο είναι πια γεγονός και αυτό το μαρτυράει και το ημερολόγιο και ο καιρός. Το εκτυφλωτικό φως του ήλιου και το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, έχουν δώσει τη σειρά τους σιγά σιγά στην συννεφιά και στα χρυσαφένια φύλλα των δέντρων, που αρχίζουν να πέφτουν.

Όπως λοιπόν αλλάζουν τα χρώματα της φύσης, ήρθε η στιγμή να προσαρμόσουμε σε αυτά και τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Αφού μαζέψουμε όλα τα κοχύλια, τις πέτρες, τα καλοκαιρινά φαναράκια και τα καραβάκια, που έχουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού, πρέπει με κάτι να τα αντικαταστήσουμε. Ορίστε μερικές προτάσεις.

via
Προτιμήστε γήινα χρώματα, καφέ, μπεζ, πορτοκαλί, κίτρινο και ίσως χρυσές λεπτομέρειες, για να ζεστάνει ο χώρος. Ένας τρόπος για να δείξει διαφορετικό το σαλόνι μας, είναι να ρίξουμε πάνω στους καναπέδες ένα διαφορετικό κάλυμμα , σε γήινες αποχρώσεις. Επίσης μπορούμε να βάλουμε καινούργια καλύμματα στα μαξιλάρια και αμέσως το σαλόνι δείχνει ανανεωμένο.

Δημιουργείστε όμορφες φθινοπωρινές συνθέσεις με αντικείμενα που ήδη έχετε και υλικά από τη φύση. Κλαδιά, πορτοκαλί φύλλα, στάχυα, καρποί δέντρων (βελανίδια, κουκουνάρια, καρύδια) τοποθετημένα σε  μια πιατέλα, ένα ξύλινο δίσκο ή ένα βάζο, δίνουν αμέσως ένα ζεστό φθινοπωρινό τόνο στο χώρο.

via
Αλλάξτε την κρεβατοκάμαρα σας επιλέγοντας πιο σκούρα σεντόνια και κουρτίνες. Μην ξεχάσετε να ρίξετε στο κρεβάτι σας ένα μαλακό, ζεστό κουβερτάκι, θα νιώσετε αμέσως τη ζεστή θαλπωρή του.

Για να δώσετε μια όμορφη διακοσμητική νότα και στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε σαν διακοσμητικά τα φρούτα ρόδια, μήλα, πορτοκάλια, κυδώνια, τοποθετώντας τα μέσα στις φρουτιέρες. Αν σας αρέσει η κολοκύθα, αγοράστε μια δυο σε διαφορετικά μεγέθη και μέχρι να τη φάτε, μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα μια γωνιά του πάγκου σας.

Δεν χρειάζεται κόπος ή πολλά χρήματα για να έχουμε ένα όμορφο και ζεστό σπιτικό. Αρκεί να βάλετε το μεράκι και τη φαντασία σας, για να έχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Καλό φθινόπωρο!

Γράφει η Κατερίνα από το mamagiaspiti.blogspot.gr