ΟΜΟΡΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι συνήθως η εποχή που όλες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες χωρίς πολύ κόπο και με όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα ομορφιάς! Κι αυτό είτε γιατί δεν μας αρέσει να περνάμε πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη, είτε γιατί θέλουμε να αφιερώσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο σε πιο δημιουργικές ασχολίες πλάι στη θάλασσα ή απλώς να διαβάσουμε ένα βιβλίο κάτω από την ομπρέλα και να χαθούμε μέσα στις σελίδες του. Άλλωστε καλοκαίρι σημαίνει απλότητα, άνεση και φυσική ομορφιά!


Καταρχάς, δεν πρέπει να αμελούμε τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου μας πρωί και βράδυ. Επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας μας, για να απομακρύνουμε τον ιδρώτα, το θαλασσινό αλάτι και τους ρύπους, που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το μακιγιάζ.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την ενυδατική κρέμα ημέρας με τουλάχιστον 25 δείκτη προστασίας αλλά και την αντηλιακή κρέμα προσώπου. Πρώτα εφαρμόζουμε την ενυδατική και στη συνέχεια την αντηλιακή.

Tip: Τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ή αν γενικά ιδρώνουμε πολύ, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ενυδατική κρέμα ημέρας με αντηλιακή κρέμα προσώπου για να μην επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας!

Αποφεύγουμε τη χρήση πολλών προϊόντων μακιγιάζ αντικαθιστώντας το make up, την πούδρα και το concealer με μια κρέμα BB ή CC, που προσφέρει ταυτόχρονα ενυδάτωση, ελαφριά κάλυψη και διόρθωση χρώματος με μια κίνηση! Επιπλέον προτιμούμε πολυχρηστικά καλλυντικά που δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, όπως ένα ξηρό λάδι. Τα καλλυντικά που θα μας χρειαστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ένα μολύβι ματιών σε μαύρη απόχρωση και 1-2 χρωματιστά, μια μαύρη μάσκαρα ματιών, ένα ρουζ, 1-2 κραγιόν ή λιπ γκλος και μια παλέτα με σκιές ματιών. Το σύνθημα του καλοκαιριού είναι “Less is more” και στο μακιγιάζ!

Tip: Αν είμαστε λάτρεις των υποβρύχιων αθλημάτων, επιλέγουμε προϊόντα με αδιάβροχη σύνθεση!

Μετά το καθημερινό ντουζ περιποιούμαστε ιδίως τα άκρα και τις ξηρές περιοχές του σώματος μας, όπως αγκώνες και πέλματα, με ένα body butter ή μια πλούσια κρέμα σώματος. Αν έχουμε κάνει το λάθος και έχουμε καεί από τον ήλιο, χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε ένα after sun για ανακούφιση και άμεση αίσθηση δροσιάς!

Αφήνουμε στην άκρη τα βαριά αρώματα κι επιλέγουμε ένα ελαφρύ άρωμα με πιο παιχνιδιάρικες νότες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας προτιμούμε ένα body mist χωρίς αλκοόλ για την αποφυγή αντιαισθητικών λεκέδων στο δέρμα, ενώ για το βράδυ μπορούμε να φορέσουμε κανονικά άρωμα. Αν πάλι θέλουμε το άρωμά μας να διαρκέσει περισσότερο, χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά προϊόντα, όπως αφρόλουτρο και κρέμα σώματος με την αντίστοιχη μυρωδιά ή έχουμε πάντα στην τσάντα μας μια μικρή συσκευασία ταξιδιού για να ανανεώνουμε το άρωμά μας!

Επειδή και τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία το καλοκαίρι, εφαρμόζουμε ένα ειδικό προϊόν σε μορφή σπρέυ ή κρέμας πριν την έκθεση στον ήλιο, ενώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιούμε μια μάσκα μαλλιών για επανόρθωση και θρέψη.

Tip: Μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε στεγνά μαλλιά για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το λούσιμο κάνουν θαύματα στα μαλλιά μας!

Ακολουθούμε τα παραπάνω βασικά βήματα ομορφιάς για το καλοκαίρι και δεν ξεχνάμε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 1ο τεύχος του περιοδικού Familives!
Γράφει η Μαρία Υφαντοπούλου από τα omorfhmesaexw.blogspot.gr και oneirotexnhmamaria.blogspot.gr