ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΙΚΙΓΚΑΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Το φθινόπωρο συνήθως θέτουμε νέους στόχους, ένας από τους οποίους είναι η μακροζωία! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική για το διεθνές best seller "Ικιγκάι", που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη!



Η συνάντηση δύο Ισπανών συγγραφέων, μια βροχερή νύχτα, σε ένα μικρό μπαράκι στο Τόκιο, ήταν αρκετή, για να γεννηθεί αυτό το βιβλίο. Η αναζήτηση των συγγραφέων αυτών αφορούσε στο νόημα της ζωής, εκείνο που οι Ιάπωνες ονομάζουν "Ικιγκάι" ή σε ελεύθερη μετάφραση "Η ευτυχία του να είσαι πάντα απασχολημένος". Γιατί το Ικιγκάι αυτό πραγματεύεται, δηλαδή το να ζεις καλά μέχρι τα βαθιά γεράματα ή και λίγο ακόμη περισσότερο. Μάλιστα στην Οκινάουα της Ιαπωνίας συναντά κανείς το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κι οι δύο συγγραφείς αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί, για να γνωρίσουν από κοντά εκείνον τον τρόπο ζωής και σκέψης που οδηγεί τους κατοίκους αυτού του τόπου να έχουν μία μακρά κι ευτυχισμένη ζωή!


Οι Εκτορ Γκαρθία και Φρανσκεσκ Μιράλλιες μάς μεταφέρουν μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα μυστικά της μακροζωίας και της ευτυχισμένης ζωής. Μας μεταφέρουν μαρτυρίες των μακροβιότερων ανθρώπων σε Ανατολή και Δύση και μας δείχνουν τα μονοπάτια που θα μας βοηθήσουν να βρούμε το δικό μας ΙΚΙΓΚΑΙ. Η διατροφή, ο διαλογισμός, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας είναι μερικά μόνο μονοπάτια που οδηγούν σε εκείνη τη μεγάλη "στροφή" στη ζωή μας. Μέσα από αυτή τη "στροφή", θα καταφέρουμε να βρούμε την τομή μεταξύ του στοιχείου που αγαπάμε, αυτό στο οποίο είμαστε καλοί, αυτό που χρειάζεται ο κόσμος και αυτό για το οποίο θα μας πληρώσουν, δηλαδή το ΙΚΙΓΚΑΙ μας.



Το βιβλίο είναι ευανάγνωστο! Συνδυάζει την πλοκή ενός μυθιστορήματος με το ενδιαφέρον ενός βιβλίου που αφορά στην ευεξία. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες σε βάζει σε ένα ελαφρύ και δημιουργικό προβληματισμό για το τι σημαίνει για σένα νόημα ζωής. Το διάβασμα ρέει γοργά. Λίγες μόνο στάσεις πιθανώς θα χρειαστούν, για να κρατήσει κάποιος σημειώσεις για εκείνα που θα επιλέξει να ακολουθήσει στο δρόμο του για μια ευτυχέστερη ζωή…



Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!