ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάσαμε πρόσφατα το βιβλίο "Το άπειρο και εγώ" της Kate Hosford από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ετοιμάσαμε βιβλιοκριτική!

"Το άπειρο και εγώ"


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ένα αστρικό καλλιτεχνικό όραμα για την απόλυτη δύναμη μιας αγάπης που διαπερνά τις γενιές.
Τι μέγεθος έχει το σύμπαν;
Πόσα σημεία μπορούν να υπάρξουν σε μια γραμμή;
Μπορεί η αγάπη για κάποιον να διαρκέσει για πάντα;
Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φανταστεί κανείς το άπειρο;
Η προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά.

Το άπειρο και εγώ

Όλα τα παιδιά κάποια στιγμή ρωτάνε, μέχρι πού φτάνει ο ουρανός, η θάλασσα, το διάστημα, πόσα είναι τα αστέρια και «πόσο πολύ μ' αγαπάς και σ' αγαπώ;». Το μυαλουδάκι τους έχει ανάγκη να δώσει οπωσδήποτε ένα μέγεθος σε κάθε τι που δεν μπορούν να μετρήσουν με έναν χάρακα. Άλλες φορές πάλι θέλουν να εντυπωσιάσουν με έναν μεγάλο αριθμό τους συνομήλικούς τους. 

"Το άπειρο και εγώ"

Το βιβλίο "Το άπειρο και εγώ", που διαβάσαμε με τα παιδιά μου μας ενθουσίασε! Πρόκειται για μια ιστορία με πρωταγωνίστρια τη μικρή Φοίβη που θέλει να μάθει τι είναι το άπειρο ρωτώντας τους φίλους της και λαμβάνοντας από όλους διαφορετικές προσεγγίσεις, μέχρι τελικά να ανακαλύψει τον δικό της μοναδικό ορισμό της έννοιας του απείρου! Το βιβλίο είναι ακατάλληλο για ηλικίες 5+.

"Το άπειρο και εγώ"

Με μια εικονογράφηση από την Gabi Swiatkowska τόσο μαγική και ονειρική που όμοια της σπάνια βρίσκεις σε παιδικό βιβλίο! Μια ιστορία τόσο απλή και ευκολοδιάβαστη αλλά παράλληλα με τόσα μηνύματα και τροφή για σκέψη και συναισθήματα! Και όπως σημειώνει και η ίδια η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου: «Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να φανταστεί κανείς το άπειρο»; Άπειροι. Κλείστε το βιβλίο και ξεκινήστε!


Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!