ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΥΡΑ)

Το παιδικό βιβλίο "Το Πάσχα του Γιωργή" της Τίνας Βλασταράκου-Μεταξά από τις Εκδόσεις Θύρα ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική!


Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο μικρός Γιωργής, ο οποίος ζει στο χωριό μαζί με την οικογένειά του, τις δύο μικρότερες αδερφές του, τη νονά του και τον καρδιακό του φίλο Παυλή. Κάποια στιγμή όμως ο Παυλής φεύγει με τους γονείς του για την πόλη αφήνοντας πίσω του τον Γιωργή γεμάτο αγωνία και ερωτηματικά για την τύχη του φίλου του. Κι όσο πλησιάζει το Πάσχα, τόσο φουντώνει η ανησυχία του Γιωργή, ο οποίος προσεύχεται να είναι καλά ο φίλος του και να γυρίσει γρήγορα πάλι κοντά του! Είναι πεπεισμένος ότι κάτι άσχημο συμβαίνει με τον Παυλή και όλοι του το κρατούν μυστικό! Δεν παύει όμως να ελπίζει και να περιμένει ένα θαύμα, όπως εκείνο που συνέβη με τον Λάζαρο, τον φίλο του Χριστού...


Το βιβλίο "Το Πάσχα του Γιωργή" σε κερδίζει από το ξεφύλλισμα κιόλας των πρώτων σελίδων του! Είναι αφιερωμένο στους γονείς, στα παιδιά και στους εθελοντές της Φλόγας, όπου έχουν παραχωρηθεί και τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου, ενώ παράλληλα τον πρόλογο έχει γράψει ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος. Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει την αφήγηση της συγκινητικής ιστορίας του μικρού Γιωργή και του φίλου του Παυλή διανθισμένη με ωραίες παρομοιώσεις, ζωντανές εικόνες του χωριού και παραδοσιακά πασχαλινά στιχάκια. Στη συνέχεια υπάρχει το σημειωματάριο φιλίας με χρήσιμες και διασκεδαστικές ιδέες για τους μικρούς αναγνώστες, και το ημερολόγιο κάθε μήνα με ξεχωριστό εορτολόγιο και ειδικό χώρο για σημειώσεις! Στα συν του βιβλίου η πλούσια και πολύχρωμη εικονογράφηση που ενθουσιάζει και προσελκύει το βλέμμα! Με δυο λόγια πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο και όμορφο πασχαλινό βιβλίο που όμως θα συντροφεύει τα παιδιά για όλο τον χρόνο! Είναι κατάλληλο για ηλικίες 9-11 ετών!



Αν φέτος το Πάσχα θέλετε να χαρίσετε ένα καλό βιβλίο σε παιδιά, δείτε πρώτα το συγκεκριμένο!

Καλό Πάσχα!


Γράφει η Μαρία Υφαντοπούλου από το Όμορφη μέσα έξω και το Ονειροτέχνημα - Μαρία

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Υφαντοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατεύθυνση αρχαιολογίας. Μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα, αργότερα νηπιαγωγός, αλλά τελικά δεν ξέφυγε από τον χώρο των εκπαιδευτικών κι έγινε φιλόλογος! Το άπιαστο όνειρό της είναι να γίνει κάποτε συγγραφέας! Λατρεύει το γράψιμο, τα βιβλία, τη φωτογραφία και τη σοκολάτα, ενώ περνά ώρες ατέλειωτες μαγειρεύοντας υγιεινά, μιλώντας για καλλυντικά και ετοιμάζοντας χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες!



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!