COLOR THERAPY - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να χρωματίζει με τις ώρες στα μπλοκ ζωγραφικής του παιδιού σας με τη δικαιολογία πως του δείχνετε πώς να το κάνει; Και με το δίκιο σας άλλωστε, αφού η διαδικασία αυτή έχει αποδειχθεί μέγα αγχολυτικό. Θες τα χρώματα, θες η προσήλωση μην ξεφύγεις από τις γραμμές που οριοθετούν το σχέδιο, το σίγουρο είναι πως, αν αρχίσεις, δεν θέλεις να σταματήσεις. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το Color Therapy ή αλλιώς αντι-στρες Ζωγραφική για ενήλικες!


Με το τρίπτυχο χαλάρωση-διασκέδαση-δημιουργικότητα ήταν φυσικό αυτές οι χρωμοσελίδες για ενήλικες να γίνουν αμέσως μόδα ανά την υφήλιο!


Είτε εκτυπώσετε εικόνες από το διαδίκτυο, είτε προμηθευτείτε κάποια από τις ποιοτικές εκδόσεις που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά έργα τέχνης που θα στολίσουν στη συνέχεια τον τοίχο σας. Τα υλικά χρωματισμού που θα χρησιμοποιήσετε είναι στο χέρι και το γούστο σας. Σημαντικός παράγοντας βέβαια είναι η διαδικασία αυτή να μην εξελιχθεί σε σπάσιμο νεύρων, είτε επειδή το μολύβι είναι σκληρό και δημιουργεί κακές γραμμές, είναι αχνό και δεν φαίνεται, έσπασε η μύτη, η κηρομπογιά άφησε γραμμές που δεν διορθώνονται ή ο μαρκαδόρος στέγνωσε ή έσταξε και έδωσε αποτέλεσμα μουτζούρας παρά έργου τέχνης.


Έχοντας πειραματιστεί με πολλά είδη χρωμάτων τα τελευταία 2 χρόνια που ασχολούμαι με το color therapy, όπως μου αρέσει να το αποκαλώ, έχω καταλήξει πως τα ιδανικότερα χρώματα είναι, με διαφορά, οι μαρκαδόροι με πινέλο που δίνουν την αίσθηση ακουαρέλας. Τέτοια είναι και τα χρώματα Aqua Brush Duo της εταιρίας LYRA (σήμα κατατεθέν των ξυλομπογιών των παιδικών μου χρόνων), που χρησιμοποίησα, για να ολοκληρώσω κάποια από τα vintage σχέδια με τα οποία ασχολούμαι αυτό το διάστημα και θέλω να σας παρουσιάσω.


Η διαδικασία με αυτούς τους μαρκαδόρους γίνεται τόσο απλή και χαλαρωτική κυριολεκτικά, αφού βλέπεις το λευκό να γεμίζει αρμονικά με υπέροχους τόνους, σχεδόν χωρίς να διακρίνονται γραμμές, με ένα ενιαίο αποτέλεσμα σαν να έχεις βάψει με πινέλο. Το καλύτερο όμως είναι πως διαθέτουν και δεύτερη λεπτή μύτη στην πίσω πλευρά τους, ώστε να ολοκληρώσεις τις λεπτομέρειες, χωρίς να σου ξεφύγει τίποτα.



Η πρότασή μου λοιπόν για σήμερα είναι να φτιάξετε εικόνες που σας αρέσουν με χρώματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση, να τα καδράρετε και να στολίσετε τον τοίχο του δωματίου, του διαδρόμου, γιατί όχι και του καθιστικού, δημιουργώντας ένα gallery wall. Συνδυάστε κορνίζες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα αλλά και ταινίες washi tape, για να κολλήσετε κάποιες από τις δημιουργίες σας στον τοίχο δίνοντας μία πιο χαρούμενη και καλλιτεχνική χροιά!


Tip1: Aν ξεκινάτε τώρα την ενασχόληση με την αντι-στρες ζωγραφική, επιλέξτε τη συσκευασία με τους 36 μαρκαδόρους, για να έχετε ολοκληρωμένη χρωματική γκάμα για τις δημιουργίες σας.

Tip2: Εκτυπώστε την ίδια εικόνα και παίξτε με διαφορετικά χρώματα. θα εντυπωσιαστείτε από το διαφορετικό αποτέλεσμα!


*Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Fila Hellas για την ευγενική παραχώρηση των προϊόντων!

Καλές δημιουργίες!


Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!