ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Στο Familives προτείνουμε βιβλία που αξίζει πραγματικά να διαβαστούν. Και για σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για ένα βιβλίο απαραίτητο για κάθε βιβλιοθήκη, το "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


Το βιβλίο "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες" έχει μεταφραστεί ήδη σε 35 γλώσσες και παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 100 γυναικών που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας. Συγγραφείς του βιβλίου είναι η Έλενα Φαβίλι και η Φραντσέσκα Καβάλο, βραβευμένες κι οι δυο, ενώ την μετάφραση για την ελληνική γλώσσα έκανε η Έρρικα Πάλλη

Ακούγοντας τον τίτλο πολλοί πιθανόν θα σκεφτούν ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αρκετά "βαρετό", καθώς παρουσιάζει την ιστορία κάποιων γυναικών. Όχι μόνο δεν είναι βαρετό, αλλά απεναντίας είναι πολύ ενδιαφέρον. Ο τρόπος γραφής και παρουσίασης που διάλεξαν οι συγγραφείς κάνει το βιβλίο εξαιρετικά ευανάγνωστο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη να διαβάσει την επομένη γυναίκα-επαναστάτρια. Αληθινές ιστορίες γυναικών που παρουσιάζονται σαν παραμύθια, μπορούν ταυτόχρονα να εμπνεύσουν τους ανθρώπους και ειδικότερα τα κορίτσια να ανοίξουν τα φτερά τους για μεγαλύτερα όνειρα και υψηλότερους στόχους. Συνεπώς τα κορίτσια που θα διαβάσουν αυτές τις ιστορίες λίγο πριν κοιμηθούν, θα κάνουν μεγάλα όνειρα που θα είναι γεμάτα έμπνευση για δημιουργία και δράση!

Αξιοσημείωτη είναι επίσης κι η ποικίλη και ενδιαφέρουσα εικονογράφηση του βιβλίου που θα τραβήξει την προσοχή ακόμη και των πιο απαιτητικών αναγνωστών. Για την υλοποίηση δε αυτού του βιβλίου συνεργάστηκαν 60 γυναίκες εικονογράφοι από όλο τον κόσμο και ζωγράφισαν τα πορτρέτα των 100 γυναικών-επαναστατριών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας δημιουργώντας ένα αριστούργημα τέχνης που τιμά τη γυναικεία φύση! Εξίσου σημαντικό βέβαια είναι το γεγονός ότι το βιβλίο "Ιστορίες της καληνύχτα για επαναστάτριες" έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης και αυτό από μόνο του μετατρέπει το βιβλίο σε "στολίδι" για τη βιβλιοθήκη κάθε σπιτιού. 

Μερικές από τις γυναίκες-επαναστάτριες που παρουσιάζονται στο βιβλίο και είναι ίσως πιο γνώστες είναι η Μισέλ Ομπάμα, η Κλεοπάτρα, η Μεγάλη Αικατερίνη, η Μαρία Μοντεσσόρι, η Άσλι Φιόλεκ, η Έλεν Κέλερ, η Μάγια Αγγέλου, η Κέιτ Σέπαρντ, η Μέρι Κομ κι η Σίλβια Μπάιλς και πολλές άλλες ακόμη. Το έργο και το όνειρο όλων αυτών των γυναικών παρουσιάζεται στο βιβλίο και κάτω από κάθε πορτρέτο βρίσκουμε την αυθεντική φράση της καθεμίας, για να καταλάβουμε καλύτερα την ίδια και τον τρόπο που σκεπτόταν.


Με δυο λόγια θα λέγαμε ότι το βιβλίο "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες" είναι ίσως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε ένα κορίτσι ή σε κάθε νέα γυναίκα, ενώ πρέπει να διαβαστεί από κάθε κορίτσι!

Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στη σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά (9+ ετών).


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες"! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Ψυχογιός στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 12/1/2018 έως 18/1/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει μήνυμα εντός 3 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στην Αθήνα, θα πρέπει να το παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα). Αντιθέτως αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει με courier και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Ψυχογιός!
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Χορηγοί επικοινωνίας:
saveandwin.gr

Update
Νικήτρια:
Γιώτα Βασιλείου



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!