ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΪ ΣΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο Familives αγαπάμε πολύ τα βιβλία και σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική για το "Στάσου στο μπόι σου" της Σοφίας Τσιάμη από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!


Υπάρχουν πολλά ασήμαντα, μικρά πράγματα που μπορεί να χωρίζουν τους ανθρώπους, έτσι και οι πρωταγωνίστριες της συγκεκριμένης ιστορίας δεν μπορούν να βρουν τίποτα κοινό.

Η Κυρία Ψηλή και η Κυρία Κοντή, παρόλο που μοιράζονται την ίδια αυλή, δεν ταιριάζουν σε τίποτα. Όλες οι συνήθειες και οι προτιμήσεις τους είναι διαφορετικές, μέχρι που φτάνουν σε σημείο να μαλώσουν και να χαθεί κάθε είδους ευγενικής συμπεριφοράς μεταξύ τους. 

Ώσπου όλα αλλάζουν, όταν έρχεται το τσίρκο στην περιοχή τους και ανακαλύπτουν ότι έχουν ένα κοινό σκοπό… δηλαδή να προστατεύσουν τα φυλακισμένα ζώα! Από εκείνη τη στιγμή γίνονται οι καλύτερες φίλες κι η ζωή τους κύλα αρμονικά και ευτυχισμένα. 

Η υπόθεση αυτού του παιδικού βιβλίου θα διδάξει αλλά και θα ενθουσιάσει τα μικρά παιδιά, καθώς εστιάζει στις έννοιες της ζωοφιλίας και της διαφορετικότητας, στη συνεργασία για έναν κοινό σκοπό, στον σεβασμό και στην αποδοχή! 

Το βιβλίο "Στάσου στο μπόι σου" της Σοφίας Τσιάμη είναι γραμμένο σε ποιητική μορφή με χρήση ομοιοκαταληξίας για διασκεδαστική αφήγηση, ενώ φέρει υπέροχη, πολύχρωμη, ολοσέλιδη εικονογράφηση από τη Σάντρα Ελευθερίου. Ανήκει στη σειρά Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+.


Γράφει η Άννα Μίχτη από το working mama

 ________________________________________________________________________________________________

Η Άννα Μίχτη είναι μαμά, σύζυγος, νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην παιδιατρική και blogger. Το χαμόγελο των παιδιών αποτελεί την κινητήριο δύναμή της!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!