ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η ΔΥΣΛΕΞΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA)

Στο Familives επιλέγουμε με πολλή προσοχή τα βιβλία που σας παρουσιάζουμε. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική και διαγωνισμό για 4 αντίτυπα του βιβλίου ψυχολογίας "Η δυσλεξία" της Eva Benso από τις Εκδόσεις Gema



Η Eva Benso θα μπορούσε να είναι μαμά δυσλεξικού παιδιού. Παρουσιάζει τη δυσλεξία με τρυφερότητα -όπως δηλαδή ακριβώς της αρμόζει-, χωρίς να χάνει καθόλου από την επιστημονική ανάλυση της διαταραχής! Η συγγραφέας με γλώσσα λιτή και με επαρκή σαφήνεια απαντά στα ερωτήματα που όλοι έχουμε κατά καιρούς θέσει για τη συγκεκριμένη Ειδική Διαταραχή Μάθησης οδηγώντας μας στην πλήρη κατανόησή της. 

Τι είναι λοιπόν η δυσλεξία σύμφωνα με τη συγγραφέα; Η δυσλεξία είναι νευρολογική δυσλειτουργία, η οποία εμποδίζει την πλήρη ανάπτυξη της δεξιότητας ανάγνωσης, με διάφορες υποκείμενες αιτίες που εκφράζονται μεμονωμένα ή σε αλληλεπίδραση και εξαρτώνται σε διαφορετικό βαθμό από τα συστήματα της προσοχής, της γλώσσας και της οπτικής αντίληψης. Με άλλα λόγια ο κάθε δυσλεξικός διαφέρει ως προς αυτά τα τρία συστήματα κι αυτές οι διαφορές είναι που τον κάνουν μοναδικό! Κατά συνέπεια η "εκγύμναση" που καλείται να ακολουθήσει ο δυσλεξικός συνάδει με τη διαφορετικότητά του. Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό στη μοναδικότητά του. 

Η Eva Benso στο βιβλίο "Η δυσλεξία" ξεκαθαρίζει επίσης ένα ακόμη θολό τοπίο της διαταραχής: Τα προβλήματα που ακολουθούν τη δυσλεξία σε επίπεδο κοινωνικών σχέσεων και συναισθήματος είναι επακόλουθο και όχι αιτία της διαταραχής. 

Στο τέλος η συγγραφέας προτείνει μερικά χρήσιμα παιχνίδια ως συμπλήρωμα του πρωτοκόλλου ανάπτυξης δεξιοτήτων. Παιχνίδια που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και στο σπίτι. Η ίδια ως απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών γνωρίζει άλλωστε πόσο σημαντική είναι η παιγνιώδης και δημιουργική χροιά οποιασδήποτε προσπάθειας καλείται να κάνει κάποιος, για να βελτιώσει οποιαδήποτε δεξιότητά του. 

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι το μήνυμα της Eva Benso είναι ηχηρό. Η δυσλεξία δεν είναι νοητική στέρηση, διαφέρει από δυσλεξικό σε δυσλεξικό, ενώ η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της δυσλεξίας μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία! Το βιβλίο "Η δυσλεξία" είναι ένα απαραίτητο και χρήσιμο βοήθημα για γονείς και εκπαιδευτικούς!


Το Familives σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Gema προσφέρει σε τέσσερις τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου ψυχολογίας "Η δυσλεξία" της Eva Benso! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Gema για τη δωροθεσία!



Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Gema στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Gema στο Facebook, καθώς και να γράψετε ένα σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook κάνοντας tag φίλους σας.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 24/11/2017 έως 30/11/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι τέσσερις και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 3 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από την έδρα των Εκδόσεων Gema: Μαρασλή 3 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2107258350Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.

Χορηγοί επικοινωνίας:
saveandwin.gr

Update:
Νικητές:
Alkmini Mini
ΟΛΓΑ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ
Αγγελική Παπαχαρίση
Rena Armoutaki Kaltsa






Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!