STUDIO ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΣ AS COMPANY

Στα προηγούμενα post εδώ κι εδώ γνωρίσαμε το "Εργαστήριο Σαπουνιών" και το "Εργαστήριο Αρωμάτων" από τη σειρά Μαθαίνω & Δημιουργώ της AS Company. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή μας σήμερα θα γνωρίσουμε το "Studio Καλλυντικών"!


Το "Studio καλλυντικών" είναι ένα από τα καινούργια παιχνίδια της σειράς Μαθαίνω & Δημιουργώ της AS Company και απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 8+. Πρόκειται στην ουσία για ένα εργαστήριο καλλυντικών για πολλές δημιουργίες.


Μέσα στο κουτί συμπεριλαμβάνεται φυλλάδιο με οδηγίες που μας καθοδηγούν βήμα-βήμα πως να φτιάξουμε:
άρωμα
αρωματική κρέμα σώματος
lip balm
scrub σώματος 
ενυδατική μάσκα προσώπου 
αρωματικά άλατα μπάνιου
αρωματικό λάδι σώματος

Όλα τα υλικά που περιέχονται στο παιχνίδι είναι φυσικά και απολύτως ασφαλή, ωστόσο η επίβλεψη αλλά κι η βοήθεια από έναν ενήλικα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.


Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό και τα κορίτσια μπορούν να απασχολούνται για ώρες με τις κατασκευές που περιέχει, καθώς μέσα από αυτό θα γνωρίσουν από κοντά την επιστήμη της κοσμητολογίας. Ως γνωστόν τα κορίτσια από μικρή ηλικία τρελαίνονται για τα καλλυντικά. Με αυτό το σετ λοιπόν μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν τα δικά τους καλλυντικά και ανακαλύπτουν πως τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Χρειάζεται βέβαια να ακολουθήσουν τις οδηγίες, αλλά και να προσθέσουν φαντασία. Για παράδειγμα στην κατασκευή της κρέμας ή του αρώματος οι οδηγίες προτείνουν πόσες σταγόνες αιθέριο έλαιο ή πόσες σταγόνες χρωστικής χρειάζονται, όμως το παιδί έχει τη δυνατότητα, αν δεν είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, να προσθέσει περισσότερες. Στο "Studio καλλυντικών" εκτός από τα υλικά που περιέχονται στη συσκευασία σε όλες τις παρασκευές χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν και υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.


Tip: Καλό θα είναι ο γονιός, αφού διαβάσει το φυλλάδιο οδηγιών και αξιολογήσει τις ικανότητες του παιδιού του, να επιλέξει ποιες παρασκευές είναι κατάλληλες για εκείνο, ώστε να μην καταλήξει να παίζει μόνος του. 


Τέλος πιστεύω πως είναι ένα παιχνίδι που μαμάδες και νονές θα ευχαριστηθούν να παίζουν μαζί με τα κοριτσάκια τους. Καλές δημιουργίες!


Το "Studio Καλλυντικών" από τη σειρά Μαθαίνω & Δημιουργώ μπορείτε να το βρείτε εδώ ή να κάνετε κλικ ΕΔΩ και να το κερδίσετε παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό του Familives με δώρο 3 νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια "Εργαστήριο Σαπουνιών""Εργαστήριο Αρωμάτων" και "Studio Καλλυντικών" από την AS Company!



Γράφει η Μυρτώ Πατεράκη από το nipiakia.gr  και το Mirto

________________________________________________________________________________________________

Η Μυρτώ Πατεράκη είναι φοιτήτρια παιδαγωγικού τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης ΑΕΙ και blogger. Τα παιδιά είναι η αδυναμία της. Της αρέσει πολύ το nail art και γενικά ό,τι έχει σχέση με την περιποίηση και την ομορφιά.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!