ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ “ΣΧΟΛΕΙΟ Α Β Γ” ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΞΥΠΝΟΥΛΗΣ ΤΗΣ AS COMPANY

Στα δύο προηγούμενα post εδώ κι εδώ μάθαμε με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια "Ρούχα & Εποχές" και "Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια 3+" από τη σειρά Εξυπνούλης της AS Company. Σήμερα μαθαίνουμε με το "Σχολείο Α Β Γ"!


Το "Σχολείο Α Β Γ" ανήκει στην κόκκινη σειρά εκπαιδευτικών προϊόντων Εξυπνούλης της AS Company για ηλικίες 5+. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά -αγόρια και κορίτσια- ηλικίας 6 ετών και άνω. Είναι μια πλούσια συλλογή από εκπαιδευτικά παιχνίδια που χωρίζονται ανά ηλικία, η οποία βοηθά στη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών 6-9 ετών βασιζόμενη σε εκπαιδευτικά προγράμματα του δημοτικού σχολείου. Όλα τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται από τη μέθοδο της αυτοδιόρθωσης, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να παίξει μόνο του ή με φίλους, χωρίς απαραίτητα τη βοήθεια ενήλικα.


Η μάθηση μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να οικειοποιηθεί τη γνώση που λαμβάνει. Την κάνει πραγματικά δική του, ενώ παράλληλα καλλιεργείται η φιλομάθεια. Με άλλα λόγια διασκεδάζει μαθαίνοντας και μαθαίνει διασκεδάζοντας! Τι καλύτερο από αυτό; Το "Σχολείο Α Β Γ" έχει ωστόσο ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα: παρόλο που τα παιχνίδια που περιέχει είναι κατηγοριοποιημένα ανά ηλικιακή ομάδα (6-7, 7-8 και 8-9), μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε ηλικία ακόμη και για μικρότερα παιδιά (άνω όμως των 3 ετών). Για παράδειγμα το παιχνίδι με τις ομάδες τροφίμων, όπως και τα παζλ που εμπεριέχονται, τα παίξαμε με δικούς μας όρους με τον 3,5 ετών μικρό μου γιο με μεγάλη επιτυχία! Οι δυνατότητες λοιπόν των παιχνιδιών είναι πάρα πολλές και τα οφέλη πολλαπλασιαστικά: αρμονική συνύπαρξη μαζί με τα παιδιά, κοινό παιχνίδι, επικοινωνία, διασκέδαση και κάλυψη μαθησιακών αναγκών που πολλές φορές οι συμβατικοί τρόποι μάθησης αδυνατούν να καλύψουν. 


Tip: Το παιχνίδι εμπεριέχει πολλά κομμάτια. Θα πρότεινα, όταν το παίξετε, να μην έχετε άλλα παιχνίδια σκόρπια! Άλλωστε το "Σχολείο Α Β Γ" δεν είναι ένα και μόνο παιχνίδι αλλά πολλά! Καλή μάθηση!



Το "Σχολείο Α Β Γ" από τη σειρά Εξυπνούλης μπορείτε να το βρείτε εδώ ή να κάνετε κλικ ΕΔΩ και να το κερδίσετε παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό του Familives με δώρο 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια "Ρούχα & Εποχές 2+" ή "Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια 3+" ή "Σχολείο Α Β Γ 6+" από την AS Company!



Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!