ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ STAMPERS ΑΠΟ ΤΗΝ AS COMPANY

"Επιστροφή στο σχολείο" σημαίνει επιστροφή στο διάβασμα και τη μάθηση. Η προσαρμογή όμως στο σχολικό περιβάλλον μπορεί να γίνει πιο ομαλά με επιβράβευση με Stampers από την AS Company!


Τα μικρά παιδιά έχουν αστείρευτη φαντασία και ενεργητικότητα, αλλά χωρίς τα κατάλληλα ερεθίσματα βαριούνται πολύ εύκολα! Άλλοτε πάλι είναι υπερκινητικά είτε στο σπίτι είτε μέσα στη σχολική αίθουσα σε σημείο που να ενοχλούν τους γύρω τους! Οι γονείς λοιπόν κι οι εκπαιδευτικοί αναζητούν συνεχώς τρόπους, για να κρατάνε τα μικρά παιδιά σε εγρήγορση και τάξη αυξάνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και την όρεξη τους για μάθηση αλλά και επιβραβεύοντάς τα για στόχους, τους οποίους πετυχαίνουν! Συνήθως δε όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο πιο πολύ έχουν ανάγκη την επιβράβευση και την επιδοκιμασία, για να συνεχίσουν να δουλεύουν με όσο το δυνατόν περισσότερο ζήλο για το επιθυμητό αποτέλεσμα! Η επιβράβευση μπορεί να γίνει με χρήση αυτοκόλλητων, σφραγίδων, συμβόλων, λέξεων κλπ. Δείτε πώς θα φτιάξετε πίνακα επιβράβευσης στο φθινοπωρινό μας τεύχος εδώ!


Ως εκπαιδευτικός αλλά και ως λάτρης της ζωγραφικής και της τέχνης γενικότερα προτιμώ ένα εργαλείο επιβράβευσης που θα δίνει ώθηση για αυτενέργεια και καλλιτεχνική έκφραση στο παιδί. Κι αυτό το βρήκα στη συλλογή σφραγίδων Stampers της σειράς ART Greco από την AS Company, η οποία  περιλαμβάνει 7 σχέδια, 3 για αγόρια και 4 για κορίτσια, με τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες των μικρών παιδιών: Cars, Χελωνονιντζάκια, Frozen, Πέππα το γουρουνάκι, Σοφία η Πριγκίπισσα, Micky και Minnie. Μάλιστα επέλεξα τους δύο πιο αγαπημένους ήρωες σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις των μικρών μου ανιψιών: τα Cars και τη διαχρονική Minnie! Και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τις διαφορετικές φιγούρες του κάθε σετ, την απόδοση του μελανιού και το συνολικό concept του να σφραγίζεις και να χρωματίζεις, ενώ δεν σας κρύβω ότι ζήλεψα λιγάκι που στη δική μου παιδική ηλικία δεν υπήρχαν τέτοιες παιδικές σφραγίδες!


Κάθε σετ Stampers περιέχει 6 ξύλινες σφραγίδες, 1 μελάνι, 3 ξυλομπογιές κι ένα ζωγραφικό μπλοκ με προτυπωμένα σχέδια και λευκές σελίδες. Τα παιδιά μπορούν να γεμίσουν με σφραγίδες τις λευκές σελίδες του μπλοκ ή στη συνέχεια οποιεσδήποτε άλλες λευκές σελίδες, να χρωματίσουν τα σχέδια και να ταξιδέψουν μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων τους. Οι γονείς κι οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν με μέτρο τις σφραγίδες, για να επιβραβεύσουν τα παιδιά είτε στα τετράδια ή μπλοκ ζωγραφικής τους είτε σε φύλλα εργασίας, τα οποία παιδιά θα κληθούν στη συνέχεια να χρωματίσουν τα σχέδια συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό πιο ενεργά στη διαδικασία της μάθησης! Και κάπως έτσι η επιστροφή στο σχολείο αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον και γίνεται σαν ένα παιχνίδι με κανόνες και βραβεία! Καλή σχολική χρονιά!


Κάντε κλικ ΕΔΩ και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό του Familives με δώρο Σβηστηροφατσούλες & Stampers από την AS Company!



Γράφει η Μαρία Υφαντοπούλου από το Όμορφη μέσα έξω και το Ονειροτέχνημα - Μαρία

 ___________________________________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Υφαντοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατεύθυνση αρχαιολογίας. Μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα, αργότερα νηπιαγωγός, αλλά τελικά δεν ξέφυγε από τον χώρο των εκπαιδευτικών κι έγινε φιλόλογος! Το άπιαστο όνειρό της είναι να γίνει κάποτε συγγραφέας! Λατρεύει το γράψιμο, τα βιβλία, τη φωτογραφία και τη σοκολάτα, ενώ περνά ώρες ατέλειωτες μαγειρεύοντας υγιεινά, μιλώντας για καλλυντικά και ετοιμάζοντας χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες! 


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!