ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Ο Μάιος, ο πιο ανθοφόρος μήνας του έτους, αρχίζει στο Familives με μια βιβλιοκριτική για το βιβλίο "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

Η Γαλήνη, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, γεννιέται και μεγαλώνει στον Ουρανό, ένα απομονωμένο χωριό ψηλά στον Πενταδάχτυλο της Κύπρου. Η μεγάλη της αγάπη είναι να καλλιεργεί και να ζωγραφίζει τριαντάφυλλα, για αυτό και την φωνάζουν “το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα”. Μεγαλώνοντας με τον πατέρα της στο ήσυχο χωριό της η Γαλήνη ερωτεύεται τον Ορέστη, έναν φιλόδοξο νέο που μάχεται για τα πιστεύω του και τα όνειρά του. Οι δύο ερωτευμένοι νέοι θα βιώσουν την όμορφη και ήρεμη ζωή του χωριού τους παρέα με τον τρελό του χωριού, τον Μεμέτη, που είναι ο καλύτερός τους φίλος. Τα χρόνια περνούν και το φιλήσυχο χωριό θα αρχίσει να κλονίζεται από μια σειρά σκληρών γεγονότων μέσα από την Τουρκική εισβολή και καλά θαμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια. 

Ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα που απλά με συγκλόνισε! Μια ιστορία αγάπης που σε κάνει να σκεφτείς πόσο η αγνότητα κι ο έρωτας μπορούν να παλέψουν με τη σκληρότητα του πολέμου και να βγουν νικητές. Πόσο πόνο μπορεί να κουβαλάει η προσφυγιά και πως η γνήσια φιλία ακόμα και μεταξύ αλλόθρησκων μπορεί να σώσει δυο ζωές. "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος έχοντας ένα όμορφο, βαθύτατα συγκινητικό τέλος! 

Γράφει η Μαρία Χαντζίκου