ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ PUBLIC 2017

Το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2017 στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο απονεμήθηκε στον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και τον εικονογράφο Πέτρο Μπουλούμπαση για το βιβλίο τους «Οχ χταπόδι, λάθος πόδι!» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Για το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public ψηφίζουν μόνο οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public, επιλέγοντας το καλύτερο βιβλίο ανάμεσα στα παιδικά βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2016. 

Το βραβείο παρέλαβαν οι δύο δημιουργοί μαζί με την κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου, υπεύθυνη παιδικού βιβλίου των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου στο Θέατρο Παλλάς. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Αnimation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη γεωλογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να σπουδάσει ισπανική φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και του αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) και έχει συνεργαστεί, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο, με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος). 

Από όλους εμάς στο περιοδικό Familives
Συγχαρητήρια και ευχές για επόμενες διακρίσεις στον συγγραφέα Α. Παπαθεοδούλου, στον εικονογράφο Π. Μπουλούμπαση και στις εκδόσεις Παπαδόπουλος!!