ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!



Αποκριές χωρίς μουσική και πάρτυ μασκέ δεν γίνεται. Πάρτε μερικές ιδέες για το πώς θα οργανώσετε το δικό σας αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους, χωρίς κόπο και περιττά έξοδα.
Πρόσκληση σε αποκριάτικο πάρτυ. Στο εμπόριο θα βρείτε οικονομικές προσκλήσεις ή μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν από το διαδίκτυο. Μην ξεχνάτε και τη λύση του email ή του τηλεφώνου. Τονίστε ότι στο αποκριάτικο σας πάρτυ όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα πρέπει να είναι μασκαράδες.
Διακόσμηση. Μπαλόνια, σερπατίνες και οικονομικές αποκριάτικες μάσκες (κρεμασμένες στους τοίχους ή τοποθετημένες γύρω από το μπουφέ) είναι αρκετά για να στολίσουν το χώρο σας. Αποφύγετε τα κομφετί, που είναι επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά και δύσκολο να τα μαζέψετε στο τέλος του πάρτυ.


Μπουφές. Πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες, μικρών και μεγάλων μασκαράδων. Προτιμήστε μικρά εδέσματα που τρώγονται εύκολα από όλους και με τα χέρια, τύπου finger food. Βάλτε και εδώ την αποκριάτικη πινελιά σας, μεταμορφώνοντας πχ. το απλό τόστ σε πρόσωπο βάζοντας 2 ροδέλες ελιά για μάτια και κέτσαπ για χείλη. Βάλτε ζωηρά χρώματα στο μπουφέ σας με χρωματιστό τραπεζομάντηλο, χρωματιστά πιάτα, ποτήρια, καλαμάκια κ.α.
Ζαχαρωτά για να κεράσετε τους μικρούς μασκαράδες.
Μουσική. Ετοιμάστε ένα πρόγραμμα μουσικής (playlist) από αποκριάτικα τραγούδια και την ημέρα του πάρτυ, απλά πατήστε το play.


Ιδέες για παιχνίδια- διασκέδαση:

  • Διαγωνισμός χορού.

  • Καραόκε.

  • Ζωγραφική σε πρόσωπο. Προμηθευτείτε ειδικές μπογιές για το πρόσωπο και μακιγιάρεται τους μικρούς και μεγάλους μασκάράδες.

  • Σπάσιμο πινιάτας.

  • Χειροποίητες μάσκες. Είτε θα βρείτε στο εμπόριο μάσκες που οι καλεσμένοι σας μπορούν να ζωγραφίσουν είτε θα έχετε ετοιμάσει από χαρτόνι και οι καλεσμένοι σας θα τις στολίσουν. 


Απαραίτητο συστατικό για να πετύχει ένα αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους, είναι η διάθεση για διασκέδαση!!

Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου απο το oiparamythenies