ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΞΕΓΟΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο Ιούνιος μπήκε και τα πρώτα μπάνια στις παραλίες ξεκίνησαν! Αν είστε τύπος της τελευταίας στιγμής βιαστείτε κι ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και βγείτε στην παραλία χωρίς άγχος.

Μην μου τεμπελιάζετε
Ξεκινήστε γυμναστήριο ή τρέξιμο. Εάν αρχίσετε από τώρα (αρχές Ιουνίου) έχετε ένα μήνα να βελτιώσετε την εμφάνιση σας. Φυσικά δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση αλλά και η υγεία μας, οπότε καλό είναι να συνεχίσετε να γυμνάζεστε γενικότερα.

Βάλτε το νερό στην καθημερινότητα σας!
Γνωρίζατε ότι το σώμα μας αποτελείτε κατά 60-70% νερό; Τώρα το μάθατε! Οπότε πιείτε δροσερό νεράκι.

Μην παραλείπετε το πρωινό σας
Είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας! Αυτό θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας θετικά.

Φάτε φρούτα και λαχανικά
Είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά περιέχουν και νερό. Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι ιδανικό σνακ ενδιάμεσα των γευμάτων αλλά για λίγο πριν και λίγο μετά την γυμναστική.

Περιορίστε τα λιπαρά
Αποφύγετε την κατανάλωση πολύ λιπαρών φαγητών. Επιλέξτε καλύτερα ψάρια, λευκό κρέας και αραιά κόκκινο κρέας.

Με μέτρο τα γλυκά
Τα παγωτά αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους. Επιλέξτε κάποιο με χαμηλά λιπαρά ή γρανίτα. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο ζελέ στο σπίτι.

Αλκόολ! Κι αυτό με μέτρο
Η υπερκατανάλωση αλκοόλ εκτός από τις περιττές θερμίδες επιβαρύνει και τον οργανισμό μας. 1-2 ποτηράκια μπύρα ή κρασί ή 1 κοκτέιλ μια φορά τη βδομάδα είναι αρκετά.

Δίαιτες εξπρές
Μην ακολουθήσετε τέτοιου τύπου δίαιτα! Το μόνο που θα πετύχετε είναι να πεινάσετε και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάρετε τα κιλά που τυχόν χάσετε.

Επειδή οι περισσότερες γυναίκες είναι «της τελευταίας στιγμής» μη διστάσετε..


Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 1ο τεύχος του περιοδικού Familives!
Γράφει η Σταυρινή Σταύρου από το idiaitologosmas.blogspot.gr/