ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε! Ελάχιστες ώρες απέμειναν πριν από τα εγκαίνια του κορυφαίου θεματικού πάρκου, «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», στις 7 Νοεμβρίου στο HELEXPO MAROUSSI. Καθώς οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται με τους αναμενόμενους, πυρετώδεις ρυθμούς, τα πρώτα μηνύματα για την ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ένας μεγάλος αριθμός σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και διάφοροι σύλλογοι, έχουν κάνει κρατήσεις εδώ και καιρό. Έτσι, πριν ακόμα από την πρεμιέρα του πιο «γλυκού» Πάρκου του φετινού χειμώνα, οι μαζικές κρατήσεις κατά το ωράριο λειτουργίας των σχολείων είναι σχεδόν sold out. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσης και οι μεμονωμένοι επισκέπτες που αναμένεται να επισκεφθούν τους χώρους του Πάρκου κατά την περίοδο της λειτουργίας του, αφού το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
               
Εδώ και 80 χρόνια, η ΔΕΘ-HELEXPO ο εθνικός φορέας διοργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων, Δράσεων και Εκδηλώσεων στην Ελλάδα, αντανακλά τις εξελίξεις στην πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την οικονομία. Βασισμένη στα πλέον σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης και μια χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φιλοσοφία, προχώρησε αρχικά στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν από μια γνήσια, δημιουργική ιδέα που έδωσε στη συνέχεια την σκυτάλη στην  καινοτομία, στην καλαισθησία και στην εξωστρέφεια, με αποτέλεσμα το τελικό, ολοκληρωμένο προϊόν του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» να θέτει νέες, υψηλού επιπέδου προδιαγραφές για αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις.   Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία στη βόρεια Ελλάδα, ήρθε η σειρά της Αθήνας και των νοτιότερων περιοχών να γευθούν τη γλυκιά εμπειρία του «ταξιδιού» της σοκολάτας.




Στη συνέντευξη τύπου οι οργανωτές τόνισαν τη μεγάλη επιτυχία που είχε το Εργοστάσιο κλπ στη Θεσσαλονίκη και τη βεβαιότητα ότι θα γίνει δεκτό με τον ίδιο ενθουσιασμό και στην Αθήνα, αφού ήδη έχουν αρχίσει οι κρατήσεις.


Με οδηγό την ΙΟΝ και τα μπισκότα Παπαδοπουλου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του κακάο, να περιπλανηθουν στη Ζούγκλα του Αμαζονίου, να φτιάξουν υπέροχα μπισκότα, να διασκεδάσουν στις πρωτότυπες δράσεις και να θαυμάσουν από κοντά τον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας στην Ευρώπη, με 1.200 λίτρα σοκολατοροης.



Μετά την συνέντευξη τύπου, οι άνθρωποι των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη ξενάγηση στους χώρους του θεματικού πάρκου που διοργανώθηκε ειδικά για τις ανάγκες της καλύτερης δυνατής προβολής του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας.

Στο Εργοστάσιο λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια (workshops) ενώ το ποικίλο πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά καθώς και στην νοηματική γλώσσα αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Σας καλούμε λοιπόν, να επισκεφθείτε τους χώρους του Πάρκου από τις 7 Νοεμβρίου 2015 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016 και να ζήσετε από κοντά το ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός που ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του HELEXPO MAROUSSI στη Λεωφόρο Κηφισίας.