ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ

Οι πρώτες διακοπές με μωρό εκεί που φάνταζαν μακριά και δεν περνούσαν καν από το μυαλό σας, έφτασαν!! Ναι ναι έφτασε η ώρα να γευτείτε όλα αυτά που παρατηρούσατε τόσα χρόνια γύρω σας αλλά ποτέ δε μπήκατε στη θέση αυτή. Και τώρα τι? Πάει η ξεγνοισιά, τα ποτά, τα ξενύχτια και ο μη προγραμματισμός. Ναι αλλά έχει κι αυτό τη γλύκα του. Αν δείτε τη θετική πλευρά και προετοιμαστείτε κατάλληλα θα περάσετε υπέροχα!

Ξεκινώντας λοιπόν να προγραμματίζετε τις διακοπές με το μωρό πρέπει να λάβετευπόψιν το μέρος το οποίο θα πάτε. Ένα κοντινό μέρος σε κάποια οργανωμένη τουριστική μονάδα ή στο χωριό που θα έχετε και τη γιαγιά για βοήθεια είναι ιδανικοί προορισμοί.

Αν μετακινηθείτε με αυτοκίνητο θυμηθείτε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας και χρόνο για κανονισμένες αλλά και απρόοπτες στάσεις. Όπως και το αν τις ώρες που θα ταξιδεύετε θα είναι ώρες αιχμής και κάνουν ακόμη πιο μεγάλο το ταξίδι σας.

Βασικότερο όλων, να ετοιμάσετε μια λίστα με όσα θα χρειαστείτε και να γνωρίζετε τι θα σας παρέχει το μέρος το οποίο θα πάτε και τι θα πρέπει να πάρετε οι ίδιοι μαζί σας. Προσοχή στις υπερβολές.. Για λίγες ημέρες το μωρό δε χρειάζεται 10 διαφορετικά καπέλα, 2 αρκούν!!

Να μην ξεχάσω:
- Καρότσι και παρκοκρέβατο αν δεν παρέχεται στο μέρος που θα πάτε.
- Φαρμακείο με θερμόμετρο, γάζες, αντιπυρετικό, εντομοαπωθητικό, οινόπνευμα, σύριγγα.
- Αντιηλιακό ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ - ΔΕΝ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 10:00-16:00
- Αρκετά ρουχαλάκια και ένα ελαφρύ κουβερτάκι για τυχόν ψύχρα τα βραδάκια.
- Προϊόντα περιποίησης όπως αφρόλουτρο, ενυδατική κρέμα και κρέμα για το σύγκαμα όπως και πάνες, μωρομάντηλα και σακουλάκια σκουπιδιών για να αποθηκεύετε τις λςρωμένες πάνες σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοντά κάδος.
- Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το πιστοποιητικό γέννησης για παν ενδεχόμενο.
- Παιχνιδάκια που απασχολείται το μωρό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 1ο τεύχος του περιοδικού Familives!
Γράφει η Άντζυ Χρόνη από το happymumangie.gr