ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ!

Κλασσικό παιχνίδι διάφορων ηλικιών, κυρίως σε χαρτόνι. Σήμερα όμως θα σας δείξω πως να φτιάξουμε τις δικές μας κάρτες μνήμης, όχι εκτυπώσιμες αλλά από τσόχα!!

Αρχικά συγκέντρωσα όλων των χρωμάτων τις μαλακές τσόχες που έχω. Ο αριθμός των καρτών που θα ετοιμάσουμε έχει να κάνει με την ηλικία του παιδιού.

Ξαφνικά μου ήρθε και η ιδέα να ετοιμάσω και ταμπλό, όπως έχουν όλα τα σωστά παιχνίδια!! Έκοψα λοιπόν χοντρή τσόχα σε διαστάσεις 35x45 εκατοστά. Χρησιμοποίησα το ψαλιδάκι που κάνει τελείωμα ζικ ζακ, για τσαχπινιά!

Αποφάσισα να ετοιμάσω 9 ζευγάρια καρτών και φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσα ζευγάρια θέλουμε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Για κάθε σχέδιο που θα ετοίμαζα ήθελα δύο κάρτες, έτσι έφτιαξα μια ομάδα από λαχανί και μια από κίτρινες κάρτες με χοντρή τσόχα. Τις κάρτες τις έκοψα 7x5 εκατοστά η καθεμιά.

Μετά ετοίμασα δύο ίδια σχεδιάκια για κάθε χρώμα ψιλής τσόχας. Σκέφτηκα να κάνω γεωμετρικά σχήματα για να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Και χρώματα και σχήματα!

Μόλις ήταν όλα έτοιμα, τα κόλλησα στις κάρτες και τα έστησα στο ταμπλό για να δω πως θα έδειχναν.

Επειδή όμως δεν ησυχάζω εύκολα μου μπήκαν κι άλλες σκέψεις, όπως που θα αποθηκεύονται οι κάρτες για να μη χάνονται αλλά και για να μεταφέρονται εκτός σπιτιού? Αμέσως μου ήρθε η ιδέα! Και το ταμπλό έγινε και τσαντάκι! Πως? Πολύ απλά!!

Ράβοντας 2 κουμπάκια στο μισό ταμπλό και ανοίγοντας τρύπες  στα αντίστοιχα σημεία του άλλου μισού για να κουμπώνουν. Στο πάνω μέρος έκανα τρύπες και πέρασα χοντρό κορδόνι για χερούλια, έβαλα και 2 χρωματιστές κορδέλες στα χρώματα των καρτών για να ξεχωρίζει η κάθε πλευρά και το τσαντάκι μου ήταν έτοιμο.



Την εξωτερική πλευρά της τσάντας τη στόλισα με κορδέλες με το όνομα της μικρής που θα χάριζα το παιχνίδι.



Και κάπως έτσι είναι το παιχνίδι!!



Νομίζω δεν ήταν και πολύ δύσκολο για να το προσπαθήσετε... Χρειάστηκα μία ώρα και κάτι. Βέβαια μπορείτε να το ετοιμάσετε και με πολύχρωμα χαρτόνια αλλά συστήνω να τα πλαστικοποιήσετε για μεγαλύτερη αντοχή!!

                                                                                                                    Καλά παιχνίδια!!!